Ethereum is een wereldwijd, open source platform voor gedecentraliseerde toepassingen. Op Ethereum kan je code schrijven die digitale waarde beheert, precies werkt zoals het is geprogrammeerd, en overal ter wereld toegankelijk is.

Ethereum een eigen cryptovaluta genaamd Ether (ETH). Het is digitaal en kan onmiddellijk naar iedereen ter wereld gestuurd worden. Het aanbod van ETH wordt niet beheerd door een regering of bedrijf, het is gedecentraliseerd en het is schaars. ETH word gebruikt om betalingen te doen, als waardeopslag, of als onderpand.

koop-HIER-ethereum-met-ideal-banner.png
ethereum-eth-logo.png

ETHEREUM

Ethereum is programmeerbaar, ontwikkelaars kunnen het gebruiken om nieuwe soorten toepassingen te bouwen. Deze gedecentraliseerde toepassingen (dapps) hebben de voordelen van cryptocurrency en blockchain-technologie. Zodra ze zijn 'geüpload' naar Ethereum, zullen ze altijd werken zoals bedoeld. Ze kunnen digitale activa beheren om nieuwe soorten financiële toepassingen te creëren. Ze kunnen gedecentraliseerd worden, wat betekent dat geen enkele entiteit of persoon ze aanstuurt.

Er bouwen duizenden ontwikkelaars toepassingen op Ethereum, waarvan velen nu al gebruikt kunnen worden:

  • Cryptocurrency wallets waarmee je goedkope, onmiddelijke betalingen met ETH of andere activa kunt doen.

  • Financiële toepassingen waarmee je digitale activa kunt lenen, uitlenen of investeren.

  • Gedecentraliseerde markten, waar je digitale activa kunt verhandelen.

  • Games waarin je in-game activa bezit, en je soms geld kunt verdienen.

  • En veel meer.

Er is geen bedrijf of organisatie die Ethereum bestuurt. Ethereum wordt onderhouden en verbeterd door een wereldwijde gemeenschap van bijdragers die werken aan het protocol tot consumententoepassingen. 

Je kunt je Ether (ETH) meestal op het platform waarop je het koopt ook in een wallet bewaren, maar het beste is om een hardware wallet te gebruiken, wij bevelen de Ledger aan.

KOOP-HIER-JOU-LEDGER.png

ETH is op veel verschillende exchanges en bij veel pinautomaten verkrijgbaar. En bij de bekendere platformen kan je BTC gewoon kopen via Ideal of je creditcard. 

ethereum-pinautomaat-atm-eth.png