NFT staat voor "non-fungible token". Een NFT is in feite gegevens die zijn opgeslagen of verantwoord in een digitaal grootboek, en die gegevens vertegenwoordigen iets specifieks. Een NFT kan bijvoorbeeld een kunstwerk, een muziekalbum of andere soorten digitale bestanden vertegenwoordigen.

NFT's

NFT's maken deel uit van de Ethereum-blockchain, dus het zijn individuele tokens met extra informatie erin opgeslagen. Die extra informatie is het belangrijkste onderdeel, waardoor ze de vorm kunnen aannemen van kunst, muziek, video (enzovoort), in de vorm van JPGS, MP3's, video's, GIF's en meer. NFT's zijn over het algemeen ook uniek in hun soort, of ten minste een van een zeer beperkte oplage, en hebben unieke identificatiecodes.

 

Traditionele kunstwerken zoals schilderijen zijn waardevol omdat ze uniek zijn. Maar digitale bestanden kunnen eenvoudig en eindeloos worden gedupliceerd. Met NFT's kunnen kunstwerken worden "tokenized" om een ​​digitaal eigendomscertificaat te creëren dat kan worden gekocht en verkocht.

Hoe maak je een NFT en verkoop je deze?

 • Je hebt wat cryptocurrency nodig.

 • Je hebt een digitale wallet nodig, bijvoorbeeld MetaMask.

 • Voeg ETH toe aan je wallet.

 • Verbind jou wallet met het NFT-platform, zoals Rarible of OpenSea.

 • Upload jouw bestand, die je zelf hebt ontworpen of waarover je de rechten bezit

 • Zet een veiling op.

 • Beschrijf je NFT.

 • Betaal de fee (dit is nodig om jouw NFT aan de blockchain te koppelen).

 • Mensen kunnen jouw NFT nu kopen of erop bieden.

Voor een uitleg video over hoe je een NFT creëert en te koop aanbiedt kan je onze YouTube pagina bezoeken!

NFT's kunnen een goede investering zijn maar NFT's zijn een volatiele onderdeel van de toch al volatiele markt voor cryptocurrency. Bovendien zijn zelfs traditionele kunst en verzamelobjecten moeilijk te waarderen en moeilijk om in te investeren als je de markt niet begrijpt. In 2020 was de totale NFT-verkoopwaarde $250 miljoen, terwijl het eerste kwartaal van 2021 een totale verkoopwaarde van $2 miljard heeft. Niet alle NFT's zijn echter gelijk; sommige zijn een fortuin waard, terwijl andere niets waard worden en eigenlijk waardeloos blijven.

Populaire NFT's zijn o.a. CryptoPunks, EtherRock, Bored Ape Yacht Club, om maar een paar op te noemen. Veel NFT's zijn nadat ze in populariteit stijgen al snel onbetaalbaar voor de gemiddelde crypto investeerder. Gelukkig zijn er inmiddels meerdere platforms die jou de mogelijkheid geven om een klein stukje van een NFT te kopen, je bezit dus niet een volledige NFT maar een fractie ervan, het voordeel hiervan is, is dat jij toch kan investeren in voor jou gemiddeld onbetaalbare NFT's en jij jou fractie mogelijk met winst weer kan verkopen. Platforms die deze mogelijkheid aanbieden zijn o.a.:

 • Copper (een platform gecreëerd door Alchemist Coin) - de meest open, eerlijke en gebruiksvriendelijke manier om deel te nemen aan een tokenveiling die wordt gelanceerd via een Balancer Liquidity Bootstrapping Pool (LBP).

 • EcoFi - een open-source, toestemmingloos en censuurbestendig protocol dat is gebouwd om veilige en verantwoorde innovatie in de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi) mogelijk te maken. De oprichters van EcoFi zijn pioniers op het gebied van cryptocurrency-ecosystemen, meesters in kunst, cinema en netwerkexperts die weten hoe ze een wereldwijd publiek kunnen bereiken.

cryptopunks nfts.png
etherrock nft.png

Er bestaan inmiddels ook crypto games die je kunt spelen en tijdens het spelen verdien je gratis NFT's die je op een NFT veilig site kan verkopen. 1 van de populairste is Gods Unchained. Gods Unchained is een online strategisch ruilkaartspel gebaseerd op het play-to-earn-model. De ruilkaarten zijn NFT's met echte waarde op basis van hun oorspronkelijke GODS-token. Het is min of meer een crypto online versie van Magic the Gathering.

Om Gods Unchained te downloaden - KLIK HIER

gods unchained game.png

Download Gods Unchained - KLIK HIER